2
suncokret

AGROVESTI

APV: ZA STOČARE 60 MILIONA DINARA

Novi Sad (13. decembar 2016.) - U Skupštini Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u Vojvodini. ...

Po tom osnovu, pravo su ostvarile organizacije čija je delatnost sprovođenje odgajivačkog programa u svinjarstvu, govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i pčelarstvu.

 Ukupna sredstva koja su izdvojena za odgajivačke programe iznose 60 miliona dinara, a kako je rekao pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, ovogodišnjim budžetom bilo je opredeljeno 40 miliona, dok je rebalansom izdvojeno još dvadeset miliona dinara za te namene.

"Za ove mere odgajivačke stanice na nivou lokalnih samouprava dobile su 46 miliona, poljoprivredni fakultet pet miliona, a poljoprivredno-savetodavne službe devet miliona dinara", rekao je Radojević.

Takođe, dodeljena su i sredstva za sprovođenje mera kontrole plodnosti zemljišta. Za tu meru izdvojeno je 10 miliona dinara, a dvanaest poljoprivredno-stručnih službi biće angažovano na tim poslovima.

Radojević je najavio da će u 2017. godini direktna davanja poljoprivrednicima biti veća za 70 odsto, objašnjavajući da je ove godine za te namene bilo dodeljeno 800 miliona dinara, a da će u 2017. ta sredstva iznositi milijardu i tri stotine sedamdeset miliona dinara.

Ilustracija: RTV
Izvor: RTV (Silvija Gvozdenac)

:: AgroVizija Portal :: APV: ZA STOČARE 60 MILIONA DINARA ::