2
suncokret

AGROVESTI

SUBVENCIJE ZA PAORE U BAČU

Bač (29. decembar 2016.) - Više od sedamdeset poljoprivrednih proizvođača u opštini Bač potpisalo je ugovore za subvencije u poljoprivredi, ukupne vrednosti preko osam miliona dinara. ...

"Lokalna samouprava pronašla je dobar model da pomogne poljoprivredna gazdinstva, poljoprivrednici i naredne godine mogu da očekuju podršku opštine", naglasio je prilikom potpisivanja ugovora Dragan Stašević predsednik opštine Bač.

Milena Vlaisavljević poslednjih nekoliko godina bavi se pčelarstvom. Subvencije će joj kaže, mnogo značiti.

"Prošla godina bila je veoma loša za pčelare. Ovo je velika stvar za mene i moju porodicu. Planiramo proširenje proizvodnje i deo sredstava, uložićemo u opremu", navodi ona.

"Uzeo sam sredstva da bih posadio zasad malina. Bunar sam već iskopao, pumpu sam kupio. Jako je važno da ljudi počnu da žive od svog rada", kaže malinar Dragan Ćurić.

"Decenijama unazad bavim se uzgojem svinja i proizvodnjom mesa. Kupio sam tanjiraču, koja će mi mnogo značiti tokom jesenjih radova. Treba pomagati i motivisati mlade ljude", smatra poljoprivredni proizvođač Arif Masnica.

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević istakao je da je putem subvencija za poljoprivrednu proizvodnju u toku 2016. godine, opština Bač pomogla više od 160 poljoprivrednih proizvođača i da je u te namene utrošeno više od jedanaest miliona dinara.

"Preko dve hiljade gazdinstava sa teritorije opštine Bač i sledeće godine, imaće priliku da aplicira za sredstva ukupne vrednosti šesnaest miliona dinara, koja će biti uložena u razvoj poljoprivrede", naglasio je Stašević.

Novčana sredstva će u narednih nekoliko dana, biti uplaćena na račune poljoprivrednih gazdinstava.

Ilustracija: RTV (Jan Valo)
Izvor: RTV (Miroslav Karanović)

:: AgroVizija Portal :: SUBVENCIJE ZA PAORE U BAČU ::