2
suncokret

AGROVESTI

Sremska Mitrovica:
ODRŽANA OBUKA "ZNANJEM DO USPEŠNOG SEOSKOG TURIZMA"

Sremska Mitrovica (21. februar 2017.) - Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica organizovala je obuku "Znanjem do uspešnog seoskog turizma" u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj, Gradskom upravom za kulturu, sport i omladinu i preduzećem Urbanizam, u Gradskoj kući. 

Cilj obuke je bio da se o seoskom turizmu upoznaju meštani naših okolnih sela kao i sa regulativom i mogućnostima bavljenja seoskim turizmom i načinom da uz minimalna ulaganja ostvare dodatnu zaradu.

Ova obuka podrazumevala je direktnu komunikaciju sa zainteresovanim građanima koji imaju ideju kako bi mogli unaprediti seoski turizam i od toga profitirati. To podrazumeva proizvodnju autentičnih predmeta, ili čak i kulinarskih specijaliteta ili različitih manifestacija zabavnog karaktera.

Kroz ovu obuku predavači su nastojali da prenesu svoje znanje o turizmu i potencijalima sela. Međutim, da bi pravilno iskoristili svoj potencijal, moraju znati kako da rukovode istim.

Cilj je da se na najbolji mogući način prezentuju prirodna bogatstva ruralnih sredina i kao takva da budu istovremeno i dobra prezentacija samog grada.

Kao prednost istakli su sve veći broj zainteresovanih turista koji se radije opredeljuju za vikend odmore u prirodi u etno kućama, nego za moderne turističke lokacije.


Ilustracija: RTV (Jan Valo)
Izvor: RTV (Aleksandra Plavšić)

:: AgroVizija Portal :: Sremska Mitrovica:<br />ODRŽANA OBUKA "ZNANJEM DO USPEŠNOG SEOSKOG TURIZMA" ::