2
suncokret

AGROVESTI

KINESKA VLADA PODRŽAVA IZGRADNJU INDUSTRIJSKOG PARKA U SRBIJI, VAŽAN SEGMENT ODREĐEN ZA SEKTOR AGROINDUSTRIJE

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović primio je danas, 1. marta 2017. godine, Lu Šana, predsednika kineske kompanije „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) koja je posle višegodišnjeg iskustva u izgradnji infrastrukture u Republici Srbiji, krenula u pripremu za izgradnju i industrijskog parka.

Projekat izgradnje industrijskog parka u Srbiji dobio je i snažnu podršku od strane NR Kine da se završi u najskorijem mogućem periodu, a važan segment budućeg industrijskog parka će biti određen upravo za sektor agroindustrije.

Cilj je da se što više renomiranih kineskih kompanija uključi u projekat, kako bi se obezbedila snažna trgovinska razmena poljoprivrednim proizvodima i time obezbedio dugoročan izvoz srpskih proizvoda na tržište NR Kine.

Kineska vlada je izrazila spremnost da finansira projekat i u tom smislu biće preduzeti najveći napori da prvi rezultati budu vidljivi do kraja godine.


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: KINESKA VLADA PODRŽAVA IZGRADNJU INDUSTRIJSKOG PARKA U SRBIJI, VAŽAN SEGMENT ODREĐEN ZA SEKTOR AGROINDUSTRIJE ::