2
suncokret

AGROVESTI

KOZARSTVO CILJ I INSPIRACIJA

Novi Sad (15. april 2017.) - Kako to izgleda kada preduzetnička ideja nametne potrebu preseljenja iz sela u grad i kada ljubav prema kozarstvu čitavu porodicu usmeri ka istom cilju, koji mnogima koji tragaju za dobrom poslovnom idejom, može biti inspirativan. ...

Zameniti gradski metež i buku za mir seoske idile.

Otvoriti novo poglavlje života u kojem će se posao utapati u životnu svakodnevicu tako da su radno i slobodno vreme u savršenoj simbiozi, bila je ideja vodilja porodice Benežan, koja je pre tri godina načinila veliki korak.

Iz Novog Sada su se preselili u pitomo sremsko selo Pavlovce, kupili dvadesetak koza i tako je sve počelo.

Probuđeni preduzetnički duh Benežane je odveo i korak dalje pa su u pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu konkurisali za novac kako bi u domaćinstvu osnovali mini mlekaru.

Investicija vredna million šesto hiljada dinara trebalo bi da bude u potpunosti realizovana krajem godine.

Sada stiču neophodna znanja i pripremaju strategiju za plasman koji, kako se nadaju, za zdrave proizvode od kozijeg mleka neće biti problem.

Dragica Benežan sa ruksakom na leđima, u kojem su ukrštene reči i stručna literatura o kozarstvu, izvodi stado na popodnevnu ispašu koja će trajati četiri sata. A jarac Jovica ostaje u seoskom dvorištu spreman da zabavi domaćine.

Ilustracija: freeimages.com/Cezary Greszko
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: KOZARSTVO CILJ I INSPIRACIJA ::