2
suncokret

AGROVESTI

MRAZ UNIŠTIO VOĆE U ARILJU I NOVOJ VAROŠI

Arilje (21. april 2017.) - Temperatura u Opštini Arilje već drugi dan je oko šestog podeoka ispod nule i zbog severozapadnog vetra sve od voća je uništeno, kaže predsednik Udruženja "Vilamet" iz Arilje Milan Đukić.

"Na jabukama, šljivama i kruškama je stopostotna šteta, dok na malinama ne može sa sigurnošću da se utvrdi zbog snega koji ih prekriva, ali sigurno oko 80 odsto", navodi Đukić.

On dodaje da je najgora situacija u selima Brekovo, Bjelica, Visoka, deo Radoševa, deo Kruščice i deo Dobrača gde je oko 450 hektara maline u debelom minusu već dva dana.

Nova Varoš: Uništene maline

Noćašnji mraz u Novoj Varoši, u potpunosti je uništio ne samo maline već i voće u nižim predelima, izjavio je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Pre dva dana i u Novoj Varoši je napadalo 30 centimetara snega što je izazvalo dosta problema.

On dodaje da što se tiče puteva tu nema problema, da su prohodni, ali se zbog sinoćnjeg mraza stvorio led na kolovozima zbog čega se putevi posipaju sa soli i rizlom.

"Što se tiče snabdevanja električnom energijom nismo imali većih problema, svi kvarovi su uspešno otklonjeni", rekao je Vasiljević.


Ilustracija: Jaroslav Pap (Tanjug)
Izvor: RTV (Gvozden Nikolić)

:: AgroVizija Portal :: MRAZ UNIŠTIO VOĆE U ARILJU I NOVOJ VAROŠI ::