2
suncokret

AGROVESTI

KIŠOV PORTUGIZER NAJBOLJI U PEČUJU

Novi Sad (29. april 2017.) - Da najbolji portugizer na svetu dolazi iz Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca dokazuje visoko priznanje koje je ova sorta vina nedavno osvojila na svetskom vinskom ocenjivanju održanom u gradu Pečuju u Mađarskoj.

Među sto uzoraka vina, iz devet zemalja sveta, sa dva kontinenta, od kojih je pored evropskih predstavnika jedan došao iz dalekog Čilea, vino portugizer stvoreno u ovoj karlovačkoj vinariji sa dugom tradicijom, proglašeno je Apsolutnim šampionom.

Vinsko takmičenje Portugieser du Monde se održava po peti put a žiri koji sastavljen od petnaest uglednih sudija iz celog sveta ocenjivao je vina u četiri kategorije: mladi portugizer iz berbe 2016, odležali portugizeri, kupaže i specijalni portugizeri.

Ovom prilikom su dodeljene četiri šampionske nagrade, 86 medalja i proglašen je Apsolutni pobednik ovogodišnjeg takmičenja, priznanje kojim se ovenčao upravo portugizer Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca proizveden 2016. godine.

Ovo priznanje je još jedan dokaz da je kvalitet vina u Srbiji u samom vrhu kao i to da je u vinsko vinogradarskom sektoru učinjen značajan napredak.


Ilustracija: freeimages.com
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: KIŠOV PORTUGIZER NAJBOLJI U PEČUJU ::