2
suncokret

AGROVESTI

Sajam: KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA

Novi Sad (17. maj 2017.) - Najskuplja mašina na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je kombajn "Holmer", čija je cena 498.000 hiljada evra, bez PDV-a.

Reč je o kombajnu "Terra Dos T4 40", izloženom na štandu kompanije "Almex", koji služi za vađenje šećerne repe.

Po rečima Branimira Ledeničana iz kompanije "Almex", pomenuti kombajn je jedinstven proizvod kako u Evropi, tako i u svetu, jer može da vadi 8 do 12 redova šećerne repe u isto vreme.

"Mašina je kapaciteta 45 kubika, poseduje tri zakretne osovine, istovarnu traku i sve je na hidro motore, što je čini jednom od najsavremenijih mašina za vađenje i eksploataciju šećerne repe", rekao je Ladeničar.

On je istakao da je potrošnja, ovog džina među mašinama, po veličini i učinku duplo manja u odnosu na mašine proizvedene pre deset godina.

"U zavisnosti od uslova i učinka kombajn može na dnevnom nivou da izvadi repu sa površine od 40-ak hektara", kazao je Ledeničan.

Osnovna cena ovog kombajna je 498.000 evra bez PDV-a, a u zavisnosti od opreme, kako je rekao Ledeničan, cena može da se kreće i do 700.000 evra.

"Ima zainteresovanih posetilaca, ljudi dolaze i raspitaju se, potencijalni kupci ovog kombajna su proizvođači šećerne repe koji su vezani sa fabrikama šećerne repe", kazao je Ledeničan i dodao da je ove i prošle godine proizvodnja šećerne repe u ekspanziji, pa je samim tim i veća i potraznja za ovakvim mašinama.

Na ovogodišnjem 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se do petka održava u Novom Sadu, predstavlja se više od 1500 izlagača iz 60 zemalja.


Ilustracija: www.sajam.net
Izvor: Tanjug

:: AgroVizija Portal :: Sajam: KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA ::