2
suncokret

AGROVESTI

Nedimović: DOBRA SARADNJA SA DELEGACIJOM EU U SRBIJI

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sastao se danas, 18. maja 2017. godine u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma sa vršiocem dužnosti šefa delegacije EU u Srbiji, Oskarom Benediktom,  sa kojim je obišao štand Ministarstva i Master halu Novosadskog sajma.

Nedimović je rekao da Ministarstvo na čijem je čelu ima dobru saradnju sa delegacijom EU u Srbiji, posebno u projektima vezanima za IPARD projekte.

Krajem septembra ili početkom oktobra, mogli bi biti raspisani i prvi konkursi za naše poljoprivrednike za sredstva iz IPARD-a, kazao je ministar Nedimović na štandu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, gde je danas organizovan EU Dan.

„U ovoj godini, po prvi put ćemo imati potpuno završenu priču oko učešća u IPARD projektima i po prvi put ćemo povući sredstva namenjena u tu svrhu“, naglasio je ministar Nedimović.

V.d. šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da poseti Sajam istakavši da je to sjajna sajamska priredba.

„Srbija u odnosu na EU ima suficit od 600 miliona evra kada je reč o izvozu poljoprivrednih proizvoda. Veliki napredak je ostvaren u tom delu, a potrebno je dalje raditi na preradi hrane“, kazao je Benedikt.


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: Nedimović: DOBRA SARADNJA SA DELEGACIJOM EU U SRBIJI ::