2
suncokret

AGROVESTI

PREDSTAVLJANJE PROIZVODA SA OZNAKOM „SRPSKI KVALITET“

Konferencija za novinare povodom predstavljanja i promocije prvih proizvoda sa nacionalnom oznakom „Srpski kvalitet“, biće održana u ponedeljak, 22. maja 2017. godine, u 10 časova, u svečanoj sali Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (Nemanjina 22 – 26, IX sprat, sala 7).

Oznaka „Srpski kvalitet“ je nacionalna oznaka višeg kvaliteta kojom se obeležavaju poljoprivredni i prehrambeni proizvodi u cilju informisanja domaćih i inostranih potrošača o njihovim posebnim svojstvima.

Pomenutom nacionalnom oznakom do sada je obeleženo osam proizvoda mesnih industrija „Topola“, „Carnex“ i „Zlatiborac“. Oznaka garantuje kvalitet proizvoda specifičnih karakteristika, pre svega proizvedenih od sirovina isključivo sa teritorije Republike Srbije i dokazano višeg kvaliteta u odnosu na proizvode iste kategorije na tržištu.

Povodom predstavljanja prvih proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ prisutnima će se obratiti ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, predstavnik FAO Emmanuel Hidier koji se nalazi na čelu projekta „Unapređenje kvaliteta i bezbednosti hrane u sektoru proizvodnje mesa”, direktor Agribiznis sektora za Centralnu i Jugoistočnu Evropu (EBRD) Miljan Ždrale, rukovodilac Grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane Ministarstva poljoprivrede Branislav Raketić i predsednica Asocijacije za razvoj kvaliteta mesa i proizvoda od mesa Tamara Penjić.

Molimo zainteresovane novinare da svoje akreditacije pošalju najkasnije do ponedeljka 22. maja 2017. godine do 08:30 časova na adresu press@minpolj.gov.rs.


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: PREDSTAVLJANJE PROIZVODA SA OZNAKOM „SRPSKI KVALITET“ ::