2
suncokret

AGROVESTI

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

URUČENI UGOVORI ZA DODELU BESPOVRATNIH
SREDSTAVA ZA OPREMANJE STOČARSKIH FARMI

Novi Sad (19. maj 2017.) - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je juče, na štandu Sekretarijata u okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ugovore korisnicima bespovratnih sredstava, koji su ostvarili to pravo na konkursu za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2017. godini.

Potpisano je ukupno osam ugovora sa korisnicima sredstava koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji AP Vojvodine. Ukupna vrednost tih ugovora i investicija je oko 13,5 miliona dinara. Od toga, učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu iznosi 50 odsto.

„U obradi još imamo 40 pristiglih prijava na ovaj konkurs, tako da očekujemo da ćemo realizovati sva sredstva koja su opredeljena na ovom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi. Našim konkursom smo obuhvatili sve tipove stočarskih farmi. Danas imamo osam potpisnika: pet govedarskih i tri svinjarske farme. Od ovih osam poljoprivrednika, njih četvoro su lica mlađa od 40 godina. To je još jedan parametar koji ukazuje da se mladi opredeljuju za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Sa danas potpisanim ugovorima, imamo 23 ugovora u vrednosti oko 27 miliona dinara“, rekao je ovom prilikom Vuk Radojević.

On je izrazio zadovoljstvo što se ova mera agrarne politike uspešno realizuje.

„Očekujemo da se sva sredstva utroše, što nas usmerava da i rebalansom pokrajinskog budzeta koji se planira u junu, opredelimo dodatna sredstva za opremanje stočarskih farmi“, rekao je pokrajinski sekretar i dodao da će se ponoviti ovaj konkurs sa nešto modifikovanim kriterijumima koji se odnosi na broj stoke.


Izvor: Agroservis

:: AgroVizija Portal :: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ::