2
suncokret

AGROVESTI

NEDIMOVIĆ SA INDIJSKIM ZVANIČNICIMA
I KOMPANIJAMA O UNAPREĐENJU SARADNJE
I OŽIVLJAVANJU PROIZVODNJE TRAKTORA U SRBIJI

(11. novembar 2017.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom boravka u Indiji od 3. do 5. novembra 2017. godine sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje sa kojima je razgovarao o daljem unapređenju saradnje Srbije i Indije u oblasti poljoprivrede,  a sa predstavnicima kompanija o oživljavanju proizvodnje traktora u Srbiji.

Nedimović, koji je predvodio srpsku delegaciju na Svetskom sajmu hrane u Nju Delhiju, imao je priliku da se sretne sa premijerom Indije Narendrom Modijem, a razgovarao je i sa ministrom Radha Mohan Singh, zaduženim za resor poljoprivrede u Indiji i ministarkom za prehrambenu industriju Harsimrat Kaur Badal.

 

Ministar poljoprivrede Republike Srbije je tokom boravka u Indiji imao niz sastanaka sa kompanijama koje bi mogle da ulažu u Srbiji.

Srbija je među 15 zemalja koje je Indija pozvala da učestvuju na jednoj od najvećih manifestacija ovakve vrste, a kako je Nedimović objasnio, to je pre svega rezulat dobrih odnosa koje Srbija ima, kao posledica dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i indijskog premijera Modija.

„Na nama je da za srpsku poljoprivredu najbolje iskoristimo, kako bismo srpsko voće i povrće što lakše izvezli na prostor Indije“, istakao je Nedimović.

Nedimović se u Indiji sastao sa predstavnicima kompanija koje su zainteresovane da ožive proizvodnju traktora u Srbiji, pa je od „top 10“ proizvođača traktora u svetu, razgovarao sa tri.

„To su ‘Amalgamejšn’ grupa, predstavnici ‘Mahindre’ i ‘Sonalike'“, a ideja je bila da im se predstave potencijali Srbije za ulaganje u proizvodnju traktora, naveo je ministar Nedimović.

„Daćemo sve od sebe da u narednim nedeljama nađemo nekog kupca kako bismo rešili ovaj problem koji Srbiju muči 10-15 godina“, poručio je Nedimović.

Ministar Nedimović je objasnio da se okviru „Amalgamejšn grupe“ postoje tri brenda: „masi ferguson“, „tafe“ i „ajher“.

„Ako to sve funkcioniše na prostoru Indije, Australije, Turske, SAD, ne vidim razlog da ne postoji i u Srbiji“, zaključio je Nedimović.

 

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: NEDIMOVIĆ SA INDIJSKIM ZVANIČNICIMA<br />I KOMPANIJAMA O UNAPREĐENJU SARADNJE<br />I OŽIVLJAVANJU PROIZVODNJE TRAKTORA U SRBIJI ::