visnje

AGROVESTI

Aktivnost Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu:
URUČENO NOVIH 70 UGOVORA POLJOPRIVREDNICIMA IZ VOJVODINE

Novi Sad (30. mart 2017.) - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je danas 70 ugovora, u vrednosti od oko 24 miliona dinara, vojvođanskim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara, zatim za nabavku plastenika, te za opremanje stočarskih farmi i za investicije u pčelarstvo.

Opširnije...
Ministarska se ne poriče:
PODSTICAJI ZA MLADE I MALA GAZDINSTVA BEZ PIO STATUSA

Beograd (30. mart 2017.) - Još u februaru, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, je izjavio na Savetovanju „Dobar dan domaćine” u Novom Sadu da će u agrarnoj politici u ovoj godini mlada i mala gazdinstva imati različitih pogodnosti.

Opširnije...
Događaj: VOJVOĐANSKI POLJOPRIVREDNI FORUM U SUBOTICI

Subotica (30. mart 2017.) - Konferencija „Vojvođanski Poljoprivredni forum 2017“ biće održana 5. aprila 2017. godine sa početkom u 11 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Opširnije...
O UNAPREĐENJU SVINJARSTVA U SREMU I MAČVI

Sremska Mitrovica (29. mart 2017.) - Skup farmera na kome se govorilo o unapređenju svinjarstva u Sremu i Mačvi u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica održan je sinoć u Gradskoj kući. Na skupu su o novinama u agrarnoj politici, novim merama podrške i podsticajima u poljoprivredi sa akcentom na stočarstvo i aktuelnostima u oblasti ruralnog razvoja govorili ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, pomoćnik ministra za ruralni razvoj Zoran Janjatović i šef odeljenja za stočarstvo u ministarstvu Nenad Terzić.

Opširnije...
POČINJE SETVA SOJE U OKOLINI ŠIDA

Šid (29. mart 2017.) - Datumski gledano setva soje se obično obavlja krajem marta i početkom aprila, ali ipak treba voditi računa o meteorološkim uslovima u godini. Rane sorte soje postavljene su u zemljište u blizini Šida. Poljoprivredni proizvođači poštuju preporuku stručnjaka da na parcelama seju više različitih sorti soje u velikoj meri i zbog bolje organizacije poslova na skidanju useva kad dođe vreme za to.

Opširnije...
NAJTEŽE JE VRATITI POVERENJE STOČARA SREMA I MAČVE

Sremska Mitrovica (29. mart 2017.) - Polovinom prošlog meseca sremskomitrovačka fabrika „Mitros flajšvaren”, koja je od pre dve godine u vlasništvu austrijske kompanije „Gerlinger” i u koju je do sada uloženo više od 25 miliona evra, ponudila je stočarima nekih sremskih i mačvanskih sela ugovore o saradnji. „Mitros” raspolaže tehnološkim kapacitetima za klanje i preradu 5.000 komada svinja dnevno, a sada ih tokom dana preradi 800 ,ili oko 3.500 nedeljno. Da bi savremena industrijska fabrika obezbedila siguran i trajan izvor sirovine i imala ugovorenu proizvodnju kvalitetne stoke, počela je akciju promocije svoje firme i prezentacije drajf ugovora s proizvođačima svinja, koji će, kako se ocenjuje, doneti saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Opširnije...
140 SADNICA TOPOLE ZA POLJOPRIVREDNU ŠKOLU U FUTOGU

Novi Sad (29. mart 2017.) - Preduzeće „Vojvodinašume", doniralo je 140 sadnica topole, koje su zajedničkom akcijom učenika srednje Poljoprivredne škole u Futogu zasađene na poligonu za praktičnu nastavu. ...

Opširnije...
NAJVIŠE POVRŠINA POD KUKURUZOM

Beograd (28. mart 2017.) - U Srbiji u prolećnoj setvi najviše površina biće posejano pod kukuruzom, između 980.000 i milion hektara, što je nešto manje površina nego prethodne godine, izjavio je danas direktor Udruženja Žita Srbije Vukosav Saković.

Opširnije...
POSLE SETVE BORBA PROTIV KOROVA

Bačinci (28. mart 2017.) - Jedan od osnovnih problema sa kojim se susreću poljoprivredni proizvođači je korov. Prevencija je osnovni i najvažniji pristup zaštiti od ovog problema kojim sprečavamo unošenje novih i širenje postojećih na određenom području. Proizvođači repe ističu da im nakon setve sledi borba u vidu tretmana protiv korova kojim će ga ukloniti sa parcela.

Opširnije...
BOLJI DANI ZA VOJVOĐANSKE RATARE?


Beška (27. mart 2017.) - Da li za vojvođanske ratare dolaze bolji dani? ...

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 25 26 27 28 29 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::