AGROVESTI

HIPOTEKA NA ZEMLJU ZBOG PIO DOPRINOSA

Subotica (01. februar 2017.) - Jedan bajmočki poljoprivrednik dospeo je u žižu javnosti prethodnih dana zbog navodne prodaje njegove zemlje na ime duga za penzijske doprinose.

Opširnije...
Nedimović: PODRŠKA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Sombor (31. januar 2017.) - Smanjenje nezaposlenosti u Srbiji je jedan od ciljeva uvođenja nove mere podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima, izjavio je danas u Somboru ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Opširnije...
PANČEVAČKE ORANICE ZDRAVIJE OD EVROPSKIH

Pančevo (31. januar 2017.) - U Pančevu je održan završni seminar trogodišnjeg projekta o merama za smanjenje zagađenja dugotrajnim zagađujućim materijama, koji su sprovodili Japanska agencija za međunarodnu saradnju Džaika, ekološko udruženje iz oblasti Hjoga u Japanu, Hemijski fakultet iz Beograda i Grad Pančevo.

Opširnije...
ZA SEDAM PARCELA SE NADMETALO 43 KANDIDATA

Zrenjanin (31. januar 2017.) - Svih 170 hektara poljoprivrednog zemljšta u javnoj svojini Grada Zrenjanina, koji su na osnovu oglasa o davanju u zakup bili ponuđeni, danas su izlicitirani. Predmet licitacije bilo je sedam parcela, za koje je vladalo veliko interesovanje i o čemu svedoče 43 prijave.

Opširnije...
Dugovanje poljoprivrednika za doprinose ozbiljan problem: ZAUSTAVITI PRINUDNU NAPLATU PA NAĆI REŠENJE

Beograd (31. januar 2017.) - Dugovanja poljoprivrednika za doprinose za obavezno socijalno osiguranje dostigla su gotovo 90,8 milijardi dinara, a da li će narednih nedelja Poreska uprava Srbije realizovati 31 rešenje o prinudnoj naplati u velikoj meri zavisi i od sutrašnjih razgovora koje će s njenim predstavnicima obaviti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Naime, Nedimović je najavio da će rešiti problem penzijskog i invalidskog osiguranja za poljoprivrednike tako što će se njime obaveze definisati u zavisnosti od površine koje paori imaju i delatnosti kojom se bave, odnosno ekonomskom vrednošću koja se pravi.

Opširnije...
Nedimović: JAČANJE SARADNJE SA POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA I NJIHOVIM UDRUŽENJIMA,
USKORO BEZ PREPREKA ZA IPARD

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas, 29. januara 2017. godine da će u fokusu rada Ministarstva biti jačanje saradnje i direktna razmena informacija sa poljoprivrednicima i njihovim udruženjima kako bi im se postojeća agrarna politika maksimalno približila, kao i da će uskoro biti otklonjeni svi blokirajući faktori za korišćenje sredstava iz IPARD fondova.

Opširnije...
POVRĆE SMRZLO, CENE SKOČILE

Novi Sad (30. januar 2017.) - Izuzetno niske temperature dovele su do povećanja cena voća i povrća širom Evrope, te drastična poskupljenja nisu zaobišla ni Srbiju. Zelena salata se može naći tek u ponekim velikim trgovinskim lancima, dok je na pijacama nema. Prodavci robe kažu da je zelena salata smrzla i da je zato trenutno nema, a da kupci, kada se pojavi, mogu da očekuju povećanje cena.

Opširnije...
VOĆARI ŠUMADIJE U TRCI ZA NOVA TRŽIŠTA

Kragujevac (30. januar 2017.) - Voćari iz Šumadije već tradicionalno se svake godine okupljaju u Gruži kako bi od priznatih stručnjaka čuli najnovije informacije o savremenom gajenju voća. Sve zahtevniji uslovi na zapadnom ali i stočnom tržištu doprineli su poboljšanju kvaliteta voćarske proizvodnje u našoj zemlji.

Opširnije...
ZAVRŠENO SAVETOVANJE AGRONOMA SRBIJE

Zlatibor (29. januar 2017.) - Završeno je 51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije, koje je i ove godine tradicionalno održano na Zlatiboru, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. ...

Opširnije...
SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU

Tara (29. januar 2017.) - Ministar poljoprivede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je danas na Tari da će poljoprivrednicima biti omogućene subvencije za poljoprivrednu mehanizaciju kroz regulisanu proceduru u skladu sa novim Zakonom o poljoprivredi.

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 39 Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::