2
suncokret

AGROVESTI

NAUČNO-STRUČNI SKUP POVRTARA U NOVOM SADU

Novi Sad (10. februar 2018.) - Problemi vezani za veliko učešće skupe energije u procesu proizvodnje povrća, visoke cene repro i potrošnog materijala, veliki broj radnika po jedinici površine, ponukali su Vojvođansko društvo povrtara kao i Odbor za selo pri srpskoj Akademiji nauke i umetnosti da i ove godine organizuju 19. naučno - stručni skup povrtara. ...

Opširnije...
Naličje jeftinog uvoza:
NAŠI POVRTARI UGROŽENI EVROPSKIM SUBVENCIJAMA

Novi Sad (09. februar 2018.) - Povrtari koji su prošle godine u izuzetno sušnoj godini uspeli da proizvedu povrće za tržište, gube bitku sa jeftinim povrćem iz Evropske unije.
Već četiri decenije Lazar Đukić u Gospođincima bavi se povrtarstvom. Danas na 300 hektara proizvodi luk, šargarepu, kupus, papriku, krompir, a podigao je i savremen jabučnjak. Iako povrće proizvodi po najsavremenijoj tehnologiji, kaže da cenom ne može da parira jeftinom krompiru iz Francuske.

Opširnije...
Događaji na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu:
OKUPLJANJE STOČARA

Novi Sad (09. februar 2018.) - Serija rasprava o stočarstvu počinje sutra na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu okupljanjem stočara, a traje do 24 februara. Dan svinjara je 13. februar i ova tema se očekuje sa puno nade. Naime, reč naučnika se očekuje o dva značajna pitanja – dokle će se tolerisati ponašanje Uprave za veterinu, u pogledu eliminisanja klasične svinjske kuge u Srbiji, zbog čega su u samo dve protekle decenije farmeri izgubili više milijardi dinara i drugo pitanje se odnosi na primenu Pravilnika za ocenu kvaliteta mesa na liniji klanja.

Opširnije...
Sremska Mitrovica:
ZA NAVODNJAVANJE POTREBNO UREDITI KANALSKU MREŽU

Sremska Mitrovica (08. februar 2018.) - Na sastanku zatvorenog tipa, Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, Evropske banke za obnovu i razvoj, sa predstavnicima AP Vojvodine i gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, koji je održan u Sremskoj Mitrovici, govorilo se o sistemima za navodnjavanje u Srbiji.

Opširnije...
ČESTA UPOTREBA HEMIJSKIH SREDSTAVA ZABRINULA PČELARE

Kikinda (08. februar 2018.) - Kako bi se otklonile moguće posledice zbog upotrebe hemijskih sredstava, kikindski pčelari očekuju znatno bolju saradnju sa severnobanatskim ratarima, koji su jesenas u velikoj meri zasejali uljanu repicu, što prethodnih godina nije bio slučaj. Saradnja je neophodna jer posledice po pčele mogu da budu katastrofalne.

Opširnije...
NOVE SORTE VOĆA SVE ZASTUPLJENIJE

Ruma (07. februar 2018.) - Petrovača, slatkara, krstovača, kolačara samo su neka od imena starih sorti jabuka koje su nekada bile veoma zastupljene na našem području. Pored njih ima i starih sorti breskvi, dunja ali i krušaka, koje su sa jabukama najzastupljenije na površinama u našoj zemlji. Iako imaju kvalitet i ukus, intenzivna proizvodnja ipak je okrenuta ka novijim sortama. ...

Opširnije...
Poslednja vest - tržište junadi:
OTKUPNA CENA JUNADI U BANATU 2,20 €/kg

Kovin (07. februar 2018.) - U okolini Kovina (Bela Crkva), sela Deliblato i Kusić, farmeri su nakupcima iz Novog Pazara i Prištine prodali junad po 2,20 evra za kilogram žive vage.

Opširnije...
Pogled u polje: ULJANA REPICA POCRVENELA ZBOG TOPLOTE

Novi Sad (07. februar 2018.) - Stručnjaci preporučuju da ratari prvu priliku iskoriste i da prihrane uljanu repicu, koja je pod stresom i potrebna joj je pomoć da bi osnažena ušla u period intenzivnog prolećnog rasta.

Opširnije...
MK, DELTA I KONZUL NAJVEĆI IZVOZNICI U AGRARU

Beograd (07. februar 2018.) - Srpski agrar je u Evropu i svet prošle godine izvezao preko 2,5 miliona tona žitarica i uljarica, a kompanija MK Grupa, sa svojim članicama MK Commerce i Agroglobe, zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja "Žita Srbije", navodi se u saopštenju MK Grupe.

Opširnije...
VOĆARI JOŠ STRAHUJU ZA ROD

Čačak (06. februar 2018.) - Lepo vreme u januaru ubrzalo rast i razvoj gotovo svih ozimih ratarskih kultura, koje ne može da uništi zahlađenje i sneg. Ponegde već ima cvetova na kajsiji, eventualni mraz bi doneo posledice.

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 3 4 5 6 7 ... 9 ... 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... 69 ... 71 ... 73 ... 75 ... 77 ... 79 ... 81 ... 83 ... 85 ... 87 ... 89 ...  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::

Copyright © EUROMEDIA PLAN - Sremska Mitrovica 2017. - Sva prava zadržana