AGROVESTI

SNEG POGODUJE SVIM POLJOPRIVREDNIM KULTURAMA

Beograd (12. januar 2017.) - Sneg pogoduje svim ratarskim i voćarskim kulturama, pa čak i da ga bude do marta to se neće odraziti na njihove prinose i rod, složni su u oceni poljoprivredni stručnjaci i proizvođači.

Opširnije...
Srbija i EU: TRŽIŠTE MLEKA BEZ ZAŠTITE

BELO MLEKO, CRNE SLUTNJE

Beograd (12. januar 2017.) - Primarni proizvođači kažu da je sad definitivno došao kraj domaćoj proizvodnji, naročito na malim gazdinstvima sa manje od deset krava, jer “naš seljak” ne može da konkuriše svom zapadnom kolegi: ovom potonjem su dostupni jeftini krediti, država ih subvencioniše na razne načine, dok je ovde sve suprotno.

Opširnije...
U PARLOGU 2.000 HEKTARA

Kanjiža (10. januar 2017.) - Veoma slaba bila je zainteresovanost poljoprivrednih gazdinstava za uzimanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Kanjiža, što se potvrdilo u dva kruga licitacije. U prvom krugu izlicitirano je 257 hektara, slično je bilo i u drugom krugu krajem minule godine, kada je u 429 licitacionih jedinica ponuđeno 2.282 hektara, a rezultat je bio skroman, jer je u zakup uzeto još svega 260 hektara.

Opširnije...
SNEG ODLIČAN TERMOIZOLATOR ZA PŠENICU

Novi Sad, Kragujevac (10. januar 2017.) - U Južnobačkom okrugu zemljište je smrzlo na dubini od 10 do 20 santimetara, a izuzetno niske temperatura se spustale do minus dvanaest pa čak i minus četrnaest stepeni celziusa. Po rečima meteorologa, taj ledeni talas potrajaće još koji dan. Led i niske temperature dobro su dosle plasticama pooranog zemljišta, međutim poljoprivredni proizvođači brinu zbog mogućnosti izmrzavanja useva.

Opširnije...
Događaj: 51. SAVETOVANJE AGRONOMA I POLJOPRIVREDNIKA
SRBIJE (SAPS) i XLIII SIMPOZIJUM „POLJOPRIVREDNA TEHNIKA“

Novi Sad (09. januar 2017.) - Na Zlatiboru od 22. do 28. januara o.g. održaće se 51. SAVETOVANJE AGRONOMA I POLJOPRIVREDNIKA SRBIJE (SAPS), u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i XLIII SIMPOZIJUM „POLJOPRIVREDNA TEHNIKA“, u organizaciji Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku i Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Departman za poljoprivrednu tehniku.

Opširnije...
ŠTETA ZA IZVOZNIKE ŽITARICA I SOJE

Novi Sad (09. januar 2017.) - Zabrana saobraćaja Dunavom od Bezdana do Prahova zbog ledenih santi i niskog vodostaja koji stvaraju čepove na reci ne odgovara ni trgovcima žitaricama i sojom, koji su u tekućoj poslovnoj godini planirali izvoz baržama i značajan devizni priliv od prodaje kukuruza. Ova zabrana napraviće zastoj u isporuci i pitanje je koliko će se u narednim mesecima nadoknaditi.

Opširnije...
RAČUNARSKI PRATI EKONOMIJU GAZDINSTVA

Zrenjanin (09. januar 2017.) - Zrenjaninac Miroslav Vukov odnedavno se bavi zemljoradnjom, iako je i ranijih godina radio na porodičnom imanju. Od početka ovaj poljoprivrednik se opredelio da pomoću računarskih programa analizira sve segmente i prati svaki korak u radu. ...

Opširnije...
MALI VINARI U USPONU


Novi Sad (08. januar 2017.) - Sve je više vinogradara i vinskih podruma u Srbiji koji proizvode sve kvalitetnija vina. ...

Opširnije...
SNEG POGODUJE PŠENICI

Novi Sad (05. januar 2017.) - Prvi sneg u ovoj godini, koji je prekrio vojvođanske oranice, pogoduje pšenici koja je jesenas zasejana.

Opširnije...
UKIDANJE PRELEVMANA OČEKIVANO

Beograd (05. januar 2017.) - Sa prvim danom ove godine ukinuto je plaćanje posebnih dažbina na uvoz živih svinja i svinjskog mesa, žive ribe, mleka i određenih mlečnih proizvoda iz Evropske unije.

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::