visnje

AGROVESTI

PRELAZAK SA RATARENJA NA PROIZVODNJU VOĆA

Sombor (09. mart 2017.) - U Zapadno bačkom okrugu sve je više zasada pod trešnjama, leskom, malinama. Proizvođači se opredeljuju za ovu proizvodnju jer žele veći profit, ali su i željni znanja, kažu stručnjaci koji pomažu u formiranju zasada.

Opširnije...
ŠAMPINJONI SVE ČEŠĆI NA TRPEZAMA

Kragujevac (09. mart 2017.) - Šampinjoni predstavljaju vrstu pečuraka koja ima najveću potražnju na domaćem tržištu. Pečurke su danas postale sastavni deo skoro svake kućne trpeze. Ipak sama proizvodnja šampinjona iziskuje velika ulaganja, rad oko uzgoja i negu kako bi plodovi bili spremni za odlazak u naše domove.

Opširnije...
DEKLARISANO SEME ZA BOLJI PRINOS

Šid (08. mart 2017.) - Stručnjaci svake godine savetuju da se koristi deklarisano seme, a ne ono sa tavana, jer to može da znači loš start sa nižim prinosom. U tom smeru se kreću i preporuke za predstojeću setvu kukuruza.

Opširnije...
MLEČNO OVČARSTVO TRAŽI ŠANSU

Novi Sad (08. mart 2017.) - Iako je tovno ovčarstvo u Vojvodiniu usponu i farmeri u poslednje vreme lako prodaju svoje proizvode po solidnoj ceni, mlečno ovčarstvo je slabo razvijeno.

Opširnije...
PRIPREME ZA SADNJU KROMPIRA

Šid (07. mart 2017.) - Za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa krompira preduslov je dobro pripremljen semenski sadni materijal krompira odnosno semenski krompir. Priprema za sadnju na otvorenom je u toku a ona obuhvata: izbor sorte, izbor kvalitetnog semena odgovarajućeg porekla, naklijavanje i sečenje krtola. ...

Opširnije...
POLJOPRIVREDA ZARADILA 1,6 MILIJARDI EVRA

Beograd (03. mart 2017.) - Srpski agrar prihodovao je ukupno 2,9 milijardi evra od izvoznih poslova u protekloj godini, a ostvareni suficit iznosi 1,6 milijardi, izjavio je direktor sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije Žarko Galetin.

Opširnije...
NIČE AGROINDUSTRIJSKI PARK U SRBIJI

Beograd (03. mart 2017.) - Kineska vlada podržava izgradnju industrijskog parka u Srbiji, važan segment određen za sektor agroindustrije, zaključeno je na sastanku ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislava Nedimovića i predsednika kineske kompanije „Čajna roud end briy korporejšen” Lu Šana.

Opširnije...
ČIŠĆENJE KANALA NAPRAVILO PROBLEM NA NJIVI

Nikinci (02. mart 2017.) - Maj 2014. obeležile su velike poplave u Srbiji. Taj period sigurno nećemo zaboraviti, ali nepogoda koja se dogodila, bila je opomena za nadležne i državu da više razmišljaju o prevenciji. U tom kontekstu možemo pričati i o održavanju kanalske mreže. ...

Opširnije...
SAVETI PRED SETVU - PRINOS ZAVISI I OD HIBRIDA

Sremska Mitrovica (02. mart 2017.) - Izboru hibrida mora se posvetiti velika pažnja jer od toga zavisi u velikoj meri i prinos na oranicama. Kako je evidentno da nedostaje vlaga u zemljištu preporuke stručnjaka su usmerene na to da u predstojećoj setvi treba obaviti u ređem sklopu. Procene su takođe da bi mogla godina da bude i jedna od sušnijih tako da se saveti kreću ka tome da se seje više različitih fao grupa zrenja.

Opširnije...
PRIHRANA USEVA "NA DNEVNOM REDU" PAORA

Vršac (02. mart 2017.) - Sa rastom temperature budi se i vegetacija biljaka tako da stručnjaci daju procene stanja useva na njivama. Prve ocene su da zimski mrazevi nisu naneli štete ozimim usevima. Ono o čemu sada treba da vode računa je pravovremena prihrana, odnosno primena mineralnih đubriva.

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::