2
suncokret

AGROVESTI

SNEG POGODOVAO USEVIMA

Laćarak (07. mart 2018.) - Prethodni hladni dani nisu uticali bitno na useve, ipak sneg je pogodovao istim. Nastupajuće otopljenje takođe ne bi trebalo imati štetni uticaj. Stručnjaci kažu da je ovakvo vreme i relativno normalno za ovaj period u godini.

Opširnije...
Realizacija ugovora Srbija - Turska:
„AGROPAPUK” IZVOZNIK JUNETINE U TURSKU

Beograd (07. mart 2018.) - Pre tri dana počeo je izvoz junećeg mesa za Tursku, a time i realizacija ugovora kojim je predviđen izvoz 5.000 tona ovog mesa iz Srbije, čiji inicijator je bilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Izvoz je preuzela kompanija „Agropapuk” iz Kukujevaca, a ovlašćena klanica „Darovi prirode” za ugovoreni posao uz saglasnost kupca je u Divcima.

Opširnije...
ZAČINSKE PAPRIKE SA SEVERA VOJVODINE IMA I ZA IZVOZ

Novi Sad (07. mart 2018.) - Začinska paprika je jedna od najznačajnijih povrtarskih kultura i izvozni brend Srbije, s obzirom na kvalitet “crvenog zlata” koje se uglavnom proizvodi u Vojvodini.

Opširnije...
SRPSKO BRAŠNO IDE U MAKEDONIJU, NEMA KONTRAMERA

Beograd (07. mart 2018.) - Makedonija će nastaviti uvoz brašna iz Srbije, a Srbija neće uvoditi kontramere, dogovorile su danas dve strane, potvrdio je Tanjugu ministar trgovine Rasim Ljajić.

Opširnije...
PAORI U DILEMI DA LI SEJATI ŠEĆERNU REPU

Sombor (06. mart 2018.) - Ove godine prolećna setva biće obavljena na nešto više od 2 miliona hektara. S obzirom na to da je prošla godina bila sušna i da su prinosi soje i kukurza podbacili poljoprivrednici su u dilemi šta sejati. Sa druge strane kada pričamo o setvi šećerne repe mnogi su u dilemi da li je uopšte i sejati s obzirom na to da su šećerane smanjile akontnu otkupnu cenu slatkog korena, jer se tržište šećera umnogome promenilo kada su kvote ukinute jer naš šećer nije konkurentan na svetskom tržištu.

Opširnije...
POLJOPRIVREDNICIMA BESPLATAN SOFTVER

Beograd (06. mart 2018.) - Po prvi put u Srbiji, poljoprivrednici koji se bave organskim uzgojem imaju mogućnost besplatnog korišćenja jedinstvenog softvera, koji će im omogućiti da modernizuju poslovanje i smanje administrativni teret koji pada na proizvođače u organskoj poljoprivredi, ističe u saopštenju Nemačka organizacija međunarodnu za saradnju (GIZ).

Opširnije...
Ministar Nedimović:
UNAPREĐENJE SARADNJE SA ALBANIJOM POSLE 30 GODINA

Tirana (06. mart 2018.) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas u Tirani sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Republike Albanije Nikom Pelešijem. Današnji susret dve delegacije je prvi posle trideset godina, zbog čega je dalji razvoj trgovinske razmene dve zemlje od velikog značaja.

Opširnije...
Poslednja vest: „KROVNA UREDBA” POKREĆE ISPLATE

Beograd (05. mart 2018.) - Prema Zakonu o budžetu, isplate podsticaja u poljoprivredi mogle su početi još pre mesec dana. Međutim, to se nije dogodilo, jer takozvana „krovna uredba” za 2018. godinu nije usaglašena u državnoj administraciji. Prema saznanju do kog je došao list „Gazdinstvo”, ova uredba će se naći na sednici Vlade ove nedelje, a nakon toga biće doneto i niz pravilnika o trošenju Agrarnog budžeta.

Opširnije...
PROLEĆNA SETVA SKUPLJA OD LANJSKE

Novi Sad (04. mart 2018.) - Iako je cena mineralnih đubriva na prošlogodišnjem nivou, poljoprivrednici kažu da će ovogodišnja prolećna setva biti skuplja zbog većih cena semena i činjenice da smo jedina zemlja u regionu koja još uvek nema model regresiranog dizel goriva za poljoprivredu. Tome bi trebalo dodati i činjenicu da su ratari zbog prošlogodišnje suše i niskih prinosa u velikoj besparici, kao i da mimo njihovih očekivanja, cene ratarskih kultura na Produktnoj berzi, ne rastu. ...

Opširnije...
AGROKONFERENCIJA U SREMSKIM KARLOVCIMA

Sremski Karlovci (03. mart 2018.) - Kako uspešno plasirati poljoprivredno-prehrambene proizvode poštujući važeće standarde i propise o kvalitetu i zdravstvenoj bezbednosti proizvoda, na zahtevno tržište Nemačke i drugih zemalja Evropske unije, bila je jedna od tema na agrokonferenciji "Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji – doprinos dijaspore". ...

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 ... 82 ... 84 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 94 ... 96 ... 98 ... 100 ...  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::