2
suncokret

AGROVESTI

SAVETI PRED SETVU - PRINOS ZAVISI I OD HIBRIDA

Sremska Mitrovica (02. mart 2017.) - Izboru hibrida mora se posvetiti velika pažnja jer od toga zavisi u velikoj meri i prinos na oranicama. Kako je evidentno da nedostaje vlaga u zemljištu preporuke stručnjaka su usmerene na to da u predstojećoj setvi treba obaviti u ređem sklopu. Procene su takođe da bi mogla godina da bude i jedna od sušnijih tako da se saveti kreću ka tome da se seje više različitih fao grupa zrenja.

Opširnije...
PRIHRANA USEVA "NA DNEVNOM REDU" PAORA

Vršac (02. mart 2017.) - Sa rastom temperature budi se i vegetacija biljaka tako da stručnjaci daju procene stanja useva na njivama. Prve ocene su da zimski mrazevi nisu naneli štete ozimim usevima. Ono o čemu sada treba da vode računa je pravovremena prihrana, odnosno primena mineralnih đubriva.

Opširnije...
ODRŽANO PREDAVANJE O POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

Novi Karlovci (02. mart 2017.) - Odgovore na skoro sve nedoumice koje imaju poljoprivredni proizvođači mogli su da dobiju na predavanju koje su u Novim Karlovcima organizovali Poljoprivredno stručna služba iz Ruma i Agencija za ruralni razvoj Opštine Inđija.

Opširnije...
"MITROS" NUDI SARADNJU UZGAJIVAČIMA SVINJA

Sremska Mitrovica (02. mart 2017.) - Klanična industrija "Mitros" ponudila je saradnju, sigurno tržište i stabilnu cenu uzgajivačima svinja u Sremu i Mačvi. Na redu su stočari da se o ponuđenom izjasne.

Opširnije...
MATIJEVIĆ HOĆE ŠEĆERANE U CRVENKI I ŽABLJU

Beograd (02. mart 2017.) - Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević rekao je danas da je zainteresovan za kupovinu šećerana u Crvenki i Žablju i kikindske firme Banini jer se bave istim delatnostima kao i njegova kompanija.

Opširnije...
Svečanost na Univerzitetu u Novom Sadu INSTITUT BIOSENS – EVROPSKI CENTAR ZA RAZVOJ INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA OSVOJIO PRVO MESTO U EVROPI

Novi Sad (02. mart 2017.) - Tim eksperata koji je vodio pripremu projekta „Antares“ u Institutu BioSens danas je na svečanosti na Univerzitetu u Novom Sadu sa punom odgovornošću i vizijom pokazao sposobnost da će pomenuti projekat realizovati uspešno, što se i od Instituta svrstanog među deset najuspešnijih evropskih centara naučne izuzetnosti i očekuje. Bez sumnje, ovaj Institut sa istaknutim projektom je, zapravo, novi nukleus za niz naučnih potencijala u Srbiji i regionu. Odavno se nije dogodilo da jedan projekat visoko ocenjen u naučnim krugovima Evropske unije dobije jasnu podršku i da se brzo za njegovu realizaciju pronađe model. U tome je zapažena uloga Vlade Vojvodine.

Opširnije...
ĐUBRENJE ORANICA U SREMU

Sremska Mitrovica (01. mart 2017.) - Na oranicama u neposrednoj blizini Sremske Mitrovice aktuelno je predsetveno đubrenje na njivama koje će biti zasejane najzastupljenijim jarim usevima. Ovom poslu pogodiuju vremenske prilike tako da se očekuje skori završetak ovog posla. Ova metoda je važna jer nakon setve seme bolje klija usvajajući hranjive materije iz zemljišta.

Opširnije...
Nedimović i Bufije: INTENZIVIRANJE SARADNJE
U OBLASTI POLJOPRIVREDE I VODOPRIVREDE

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sastao se danas, 1. marta 2017. godine u Vladi Srbije sa premijerom nemačke pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede.

Opširnije...
MULJ IZ KANALA BRINE POLJOPRIVREDNIKE SREMA

Nikinci (01. mart 2017.) - Kišno vreme u poljoprivrednoj proizvodnji nužno povlači pitanje kanalske mreže i njenog održavanja. Redovna poslovna procedura nadležnih preduzeća pomaže da njive ostanu zaštićene i plodne. Obišli smo kanale Vranj i Jarčinu na teritoriji Srema i proverili da li je sve pod kontrolom.

Opširnije...
KINESKA VLADA PODRŽAVA IZGRADNJU INDUSTRIJSKOG PARKA U SRBIJI, VAŽAN SEGMENT ODREĐEN ZA SEKTOR AGROINDUSTRIJE

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović primio je danas, 1. marta 2017. godine, Lu Šana, predsednika kineske kompanije „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) koja je posle višegodišnjeg iskustva u izgradnji infrastrukture u Republici Srbiji, krenula u pripremu za izgradnju i industrijskog parka.

Opširnije...

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 81 82 83 84 85 ... 87 ... 89 ... 91 ... 93 ... 95 ... 97 ... 99 ... 101  Sledeća >>

:: AgroVizija Portal ::