2
suncokret

AGROVESTI

NEDIMOVIĆ OTVORIO PRVI SASTANAK RADNE GRUPE OEI U BEOGRADU

Beograd (20. decembar 2016.) - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su Vlada Srbije i resorno ministarstvo posvećeni primeni međunarodnih standarda koji se odnose na zdravlje i dobrobit životinja, bezbednost hrane i zaštitu potrošača.

Kako je saopštilo ministarstvo, Nedimović je u Beogradu otvorio prvi sastanak Operativne radne grupe Regionalne Komisije Svetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) i izrazio zadovoljstvo zbog toga što se prvi sastanak održava u Srbiji.

On je podržao Operativnu grupu u izradi regionalnog Strateškog plana za celu Evropu, unapređenju standarda OIE, kako onih koji su prioritetni za Srbiju i balkanske države (nodularni dermatitis, klasična kuga svinja, afrička kuga svinja), tako i onih koji su značajni za druge zemlje.

Nedimović je rekao da je uveren da će današnji sastanak doprineti dugoročnom unapređenju zdravlja i dobrobiti životinja u celom regionu, zaštiti potrošača, ali i ruralnom razvoju i jačanju poljoprivrede i stočarstva.

Operativna radna grupa OIE za Evropu predstavlja telo koje čine delegati devet evropskih država članica OIE (od ukupno 53) i to Letonije, Srbije, Austrije, Belorusije, Kazahstana, Gruzije, Španije, Švajcarske i Velike Britanije, prošireno sa dva delegata evropskih država koji su u sastavu Saveta OIE (Rusija i Nemačka) i predstavnikom Evropske komisije i OIE.


Ilustracija: Beta (Milan Obradović)
Izvor: Beta

:: AgroVizija Portal :: NEDIMOVIĆ OTVORIO PRVI SASTANAK RADNE GRUPE OEI U BEOGRADU ::