2
suncokret

AGROVESTI

Još sedam dana do tradicionalnog savetovanja poljoprivrednika:
ZVANIČNA KONFERENCIJA POVODOM PETOG SAVETOVANJA
„DOBAR DAN DOMAĆINE“

Novi Sad (02. februar 2017.) - Danas je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu održana zvanična konferencija za novinare na kojoj je objavljen program Petog naučno-stručnog savetovanja poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca pod nazivom „Dobar dan domaćine“ u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu – Departmana za ratarstvo i povrtarstvo koje će se održati 9. i 10. februara. Prisutnim novinarima obratili su se direktor Departmana za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Dragana Latković i pozivar ovogodišnjeg Savetovanja, poljoprivrednik iz Ostojićeva Mladen Popov.

- Ovogodišnje Savetovanje organizujemo pod sloganom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine „Zemlja je sve“. Imamo 14 tema koje će biti organizovane kao panel diskusije i birali smo ih brižno u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, jer smo hteli da saznamo koje su to teme koje njih zanimaju. Pokrovitelji oba dana Savetovanja su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Pored ratarskih tema bavićemo se i ekonomskim i pravnim regulativama koje se tiču poljoprivrednih proizvođača – rekla je prof. dr Latković, dodavši da je ceo projekat realizovan pod generalnim sponzorstvom Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Mladen Popov se zahvalio organizatorima i pozvao sve zainteresovane poljoprivrednike da dođu na Savetovanje, jer će imati priliku da dobiju korisne informacije u vezi sa poljoprivrednim poslovima kojima se bave.

Prvi dan Savetovanja „Dobar dan domaćine“ je u znaku tema koje se tiču pšenice, dok je drugi dan rezervisan za uljarice.

Celokupan program možete pogledati u DODATKU.

Dodatak:

 2 PROGRAM SAVETOVANJA.doc


Izvor: AgroServis

:: AgroVizija Portal :: Još sedam dana do tradicionalnog savetovanja poljoprivrednika:<br />ZVANIČNA KONFERENCIJA POVODOM PETOG SAVETOVANJA<br />„DOBAR DAN DOMAĆINE“ ::