2
suncokret

AGROVESTI

URUČENA PRIZNANJA POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA
ISTAKNUTIM POLJOPRIVREDNIM ORGANIZACIJAMA I UDRUŽENJIMA

Novi Sad (02. februar 2017.) - Danas je na Poljoprivrednom fakultetu održana svečanost na kojoj su uručena posebna priznanja organizacijama i udruženjima za postignute rezultate u ratarstvu, razvijanju takmičarskog duha u proizvodnji i primeni savremenih naučnih dostignuća. Dobitnici specijalnih plaketa su: Privredna komora Srema-Organizacioni odbor takmičenja zemljoradnika Srema, Opština Srbobran-Takmičenje orača „Srbobranska brazda“ i Agrarna Unija opštine Kanjiža–Međunarodni festival kukuruza.

Plakete su uručili dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica i direktor Departmana za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Dragana Latković. Priznanja su primili predsednik Odbora za takmičenje zemljoradnika Srema–Sremske privredne komore Branislav Živanović, predsednik Organizacionog odbora „Srbobranska brazda“ Vladimir Rankov i predsednik Agrarne Unije opštine Kanjiža Aleksandar Stojanović.


Branislav Živanović, Aleksandar Stojanović i Vladimir Rankov

Prisutnim zvanicama i dobitnicima priznanja obratila se prof. dr Dragana Latković izražavajući zadovoljstvo što su mnogi ratari najavili svoj dolazak i tako doprinose velikim promenama koje tek slede u poljoprivredi, kada su u pitanju mala i srednja gazdinstva.

- Izuzetno mi je drago da nastavljamo tradiciju i što se uoči Savetovanja „Dobar dan domaćine“ sastajemo povodom isticanja vrednih i uspešnih pojedinaca, udruženja i organizacija u našoj poljoprivredi. Danas ovde pred sobom imamo dobitnike priznanja koji su do sada učinili mnogo za poljoprivredu i to je nemerljivo, pa i ove naše plakete želim da uvaže kao skroman znak pažnje i podršku za dalji rad – rekla je prof. dr Latković.


Prof. dr Nedeljko Tica

Dekan prof. dr Nedeljko Tica zahvalio se dobitnicima, istakavši da su ove nagrade samo podstrek za dalji rad i razvoj.

- Istorijska misija i vizija našeg fakulteta je saradnja sa poljoprivrednicima i prenošenje znanja, sa ciljem, kako slogan kaže „Zemlja je sve“. Svi mi koji učestvujemo u ovom projektu, od učesnika i predavača pa sve do Ministarstva koje nam je pružilo podršku, imamo jednu ideju i jedan cilj, a to je da ponovimo najbolje rezultate – rekao je prof. dr Tica.

U ime dobitnika nagrada, prisutnima se obratio predsednik Organizacionog odbora „Srbobranska brazda“ Vladimir Rankov.

- Zahvaljujem se Poljoprivrednom fakultetu koji je prepoznao ono što radimo, a sve to u saradnji sa ljudima sa fakulteta koji ulažu ogroman trud. Ovom prilikom moram da spomenem i idejnog tvorca takmičenja orača „Srbobranska brazda” profesora Janoša Berenjia, koji je i mene uključio u celokupnu priču i nadam se da će ova ideja još dugo živeti – naglasio je Rankov.


Izvor: AgroServis

:: AgroVizija Portal :: URUČENA PRIZNANJA POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA<br />ISTAKNUTIM POLJOPRIVREDNIM ORGANIZACIJAMA I UDRUŽENJIMA ::