2
suncokret

AGROVESTI

Savetovanje PTEP i Međunarodna konferencija INOPTEP:
NAUKA O SUŠENJU, SKLADIŠTENJU, DORADI...

Vršac (24. april 2017.) - Juče je u Vršcu, u hotelu „Srbija“ zvanično počelo Peto tradicionalno Savetovanje stručnjaka za sušenje, skladištenje i doradu poljoprivrednih proizvoda, prehrambene tehnologije i energetiku u poljoprivredi - PTEP 2017 i Međunarodna konferencija "ODRŽIVE POSLEUBIRAJUĆE I PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE - INOPTEP 2017" koje će trajati do 28. aprila.

Organizatori konferencije su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu – Departman za poljoprivrednu tehniku i Nacionalno društvo za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredi iz Novog Sada.

Ovogodišnji pokrovitelji su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Izvršno veće AP Vojvodine: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

- Konferencija je po objektivnim kvantitativnim pokazateljima, verovatno, najznačajnija međunarodna konferencija u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, koja se ove godine dešava u Srbiji. Na njoj će biti predstavljeno 165 radova autora iz 21 države, 94 inostrana rada uz prisustvo oko 70 stranaca. Konferencija ima veoma raznovrsne naučne ali i stručne sadržaje (seminar, radionice i dr), kažu organizatori.

Tradicionalni skup je pravo mesto za razmenu naučnih informacija, prenošenje iskustava iz prakse, prezentaciju nove opreme i poslovne susrete.

Program konferencije, informacije o prijavama i kotizaciji možete pronaći na zvaničnom sajtu društva PTEP.


Izvor: Agroservis

:: AgroVizija Portal :: Savetovanje PTEP i Međunarodna konferencija INOPTEP:<br />NAUKA O SUŠENJU, SKLADIŠTENJU, DORADI... ::