2
suncokret

AGROVESTI

INTERFEST OD PETKA DO NEDELJE U NOVOM SADU

Novi Sad (13. jun 2017.) - Međunarodni festival vina - INTERFEST, koji ove godine beleži 14. izdanje, biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu od petka 16. do nedelje 18. juna.

Direktorka i osnivač INTERFEST-a Nataša Budsavljević rekla je na današnjoj konferenciji da se ovogodišnji festival održava od petka do nedelje za razliku od predhodnih godina kada je termin festivala vina bio od četvrtka do subote i pozvala je sve Novosađane i njihove goste da posete najbolji "hepening u čast vina" u regionu.

"U ta tri dana ljubitelji dobrog vina zaista će imati mnogo razloga za uživanje. Na ovom 14. INTERFEST-u prestaviće se 70 vinskih podruma iz 11 zemalja koji će posetiocima ponuditi više od 400 etiketa vina", rekla je Budisavljević.

Ona je dodala da će tokom INTERFEST-a biti održan i niz panela i stručnih diskusija na temu vina, te da će ove godine na Festivalu vini biti dosta izlagača koji će se po prvi put pojaviti na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević rekao je da je pred Novosađanima sezona velikih manifestacija, a da je prva u nizu INTERFEST koji, kako je kazao, svake godine ima sve veći i veći broj i izlagača i posetilaca.

"Vino već odavno nije samo piće, vino je odraz kulture, tradicije i turistički proizvod, a suguran sam da ćemo ove godine imati bogatu ponudu. Festival je idealna prilika da se sklope novi poslovi i ostvare kontakti između posetilaca i proizvođača vina", rekao je Radojević.

On je istakao da je Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržao tu manifestaciju i da će to raditi i u narednom periodu.

"Sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje festivala i nadamo se da će sledeći, jubilarni - 15. biti najbolji od dosadašnjih" rekao je Radojević.

Direktorica Vinarije "Mačkov podrum" iz Iriga, Đurđica Jojić - Novaković, rekla je da vinarima INTERFEST mnogo znači i da je to jedinstvena manifestacija u Srbiji na kojoj proizvođači vina u direktnom kontaktu sa ljubiteljima vina mogu da prestave svoj proizvod.

"Grad Novi Sad, Pokrajina AP Vojvodina i Republika Srbija treba da neguju ovakve događaje jer to je najbolji način promocije i vina i vinskog turizma", rekla je Jojić - Novaković.

Radno vreme Međunarodnog festivala vina - INTERFEST je od 19.00 - 24.00 sata, ulaz je slobodan, a cena vaučera za degustaciju vina iznosi 100 dinara.


Ilustracija: freeimages.com
Izvor: Tanjug

:: AgroVizija Portal :: INTERFEST OD PETKA DO NEDELJE U NOVOM SADU ::