2
suncokret

AGROVESTI

POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SPROVOĐENJU PROJEKTA „POVEĆANJE PRILIKA ZA ZAPOŠLJAVANJE SEZONSKIH RADNIKA“

Predstavnici resornih ministarstava, NALED-a i Nemačke razvojne saradnje potpisaće, u četvrtak, 17. avgusta, sa početkom u 9 časova, u Pres sali Vlade Srbije, Memorandum o sprovođenju projekta „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika“.

Cilj ove zajedničke inicijative je doprinos borbi protiv sive ekonomije. Projekat predviđa izradu zakonskog okvira i razvoj elektronskog sistema za prijavu i uplatu poreza i doprinosa za sezonce. U poslednjem kvartalu 2016. godine, samo u sektoru poljoprivrede oko 65% radnika angažovano je bez ugovora. Nova rešenja značajno će pojednostaviti proceduru prijave i smanjiti birokratske prepreke, omogućiti zaštitu svih prava sezonskih radnika i stimulisati poslodavce da poštuju propise.

Prisutnima će se obratiti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Nemačke u Srbiji Nj. E. Aksel Ditman i predsednik Upravnog odbora NALED-a Aleksandar Ružević.

Projekat „Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika“ finansiran je sredstvima Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

:: AgroVizija Portal :: POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SPROVOĐENJU PROJEKTA „POVEĆANJE PRILIKA ZA ZAPOŠLJAVANJE SEZONSKIH RADNIKA“ ::