2
suncokret

AGROVESTI

"ULICA ZDRAVLJA" SPOJILA LEPO I KORISNO

Novi Sad (18. septembar 2017.) - Iako je mnogo lakše kupiti, nego spremiti zimnicu, iskusne domaćice tvrde da su domaći ajvar, džem, turšija, kompot spremljeni u domaćoj radinosti daleko ukusniji i zdraviji od onih sa rafova. Osim zimnice, veliki izbor domaćih proizvoda našao se u Ulici zdravlja ispred Mesne zajednice Omladinski pokret. 

Domaća zimnica, kolači, testenina, začini, organsko voće i povrće, prirodna kozmetika i rukotvorine bili su povod za lepo komšijsko druženje u Mesnoj zajednici Omladinski pokret, koja već osmi put organizuje manifestaciju "Ulica zdravlja".

"U početku je ulica zdravlja dobila naziv po tome što smo izlagali samo zdrave proizvode, usluge, sport, jogu, baš sve što se tiče zdravog života, e sad smo malo proširili pa praktično svi koji nešto rukama rade mogu da se pojave na manifestaciji", rekla je Verica Jović, organizatorka.

"Mesna zajednica Omladinski pokret zajedno sa Blokom uvek je bila promoter zdravog života i sporta i ovo je jedna od manifestacija koju mi maksimalno podržavamo zajedno sa Udruženjem građana ulica zdravlja", izjavio je Dane Basta, predsednik Mesne zajednice.

Dok su Novosađani imali priliku da pazare domaće proizvode, izlagači su s ponosom nudili svoje proizvode, za koje garantuju kvalitet i ukus.

"Začini su prirodni, domaći, bez aditiva bez konzervansa vrlo zdravi i ono što je najbitnije upravo kod ove domaće vegete jeste što je čisto sušeno povrće, znači od šargarepe, paštrnaka, lista peršuna, lista šargarepe, celera, crni luk, sve je sušeno prirodno, na domaći način nije na suncu, dehidrirano je povrće mleveno i ujedno u svom povrću je dodata morska krupna so", saopštila je Milena Špikić.

Lepo i korisno, su dve reči koje najbolje opisuju "Ulicu zdravlja". A Novosađani su imali priliku da potvrde svoju humanost i da kupovinom romana "Provincijalka" autorke Dragane Sekiz Titelac pomognu Teodori Milić, koja boluje od leukemije, jer je prihod od prodaje romana namenjen za njeno lečenje.

Ilustracija: spens.rs
Izvor: RTV

:: AgroVizija Portal :: "ULICA ZDRAVLJA" SPOJILA LEPO I KORISNO ::